Lack

Newcolours lack
VATTENBASERAT FLERSKIKTS-LACK är en akrylprodukt med tixotropa egenskaper och har mycket god vidhäftning till underlaget. Tack vare sina egenskaper är den lämplig både för sprutning, och manuell applicering med pensel eller rulle. Den uppvisar utmärkt mekanisk och kemisk beständighet.
Ändamål:
För dekorativ och skyddande målning av trä och träbaserade ytor inomhus, t.ex. möbler, dörrar och väggpaneler. Den lämpar sig också för lackering av leksaker och dekorativa element.
Förberedelse av underlaget:
•Träytor (obehandlade) som ska lackeras ska vara rena, ordentligt slipade med slippapper korn 150-220 (beroende på träslaget) och fria från damm och hartsfläckar
•Det tidigare målade underlaget ska slipas med sandpapper för att öka lackens vidhäftningsförmåga, dammas av noggrant och sedan ska man applicera lacken
•När du vill måla över en tidigare färgad yta rekommenderas det inte att göra ytan matt med sandpapper innan du målar med lack, utan först efter att lacken har torkat.
Förberedelse av produkten:
BLANDA HELA INNEHÅLLET NOGA INNAN DU TAR UT PRODUKTEN UR BEHÅLLAREN. Lacken kan spädas ut med upp till 5 % vatten.
Applicering:
•Den matta lacken lämpar sig för applicering med pensel, rulle eller spruta
•Den högblanka lacken** lämpar sig för applicering med spruta eller rulle.
Det krävs minst två lager lack med noggrann mellanslipning med sandpapper med en gradation på 220-320. Se till att inte slipa ner lackbeläggningen. Detta kan ge upphov till fläckar efter att täckskiktet har applicerats. NEWCOLOURS PRODUKTER ÄR KOMPATIBLA MED VARANDRA men när man applicerar lack ovanpå andra tillverkares produkter rekommenderar vi att kontrollera kompatibiliteten med underlaget genom att provmåla. En positiv effekt är avgörande för hur produkten används i slutändan. Lackeringen bör utföras vid en omgivningstemperatur på 15-25 °C. Använd inte produkten vid temperaturer under 15 °C. Den optimala relativa luftfuktigheten för applicering av färg är 40-60 %.
Torkning: Torka de lackerade delarna vid cirka 20-25 °C i 3-4 timmar.

DE LACKERADE PRODUKTERNA SKA LAGRAS I CA 2 DAGAR INNAN DE ANVÄNDS ELLER FÖRPACKAS.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen